Gran & Lunner kommune
Postadresse: Hadeland kulturskole., Rådhusveien 39, 2770 Jaren
Besøksadresse: Hovsvegen 2, 2750 Gran
Telefon: 61 33 84 00
Kontaktperson:Marta Tuff, 61338400, 91781680, marta.tuff@gran.kommune.no
Brandbu kino - Boktyven - Gran og Lunner
Produksjonsliste
Program

Brandbu kino - Boktyven - Gran og Lunner

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Handlingen:
Vi befinner oss i Tyskland i det Den andre verdenskrigs starter. Ni år gamle Liesel Memingers foreldre er kommunister og blir tatt av nazistene. Liesel sendes til en småby utenfor München, hvor hun plir plassert hos fosterforeldre, den kjærlige Hans og den strenge Rosa.

Savnet av foreldrene og krigens terror gjør livet vanskelig for Liesel, men når hun blir kjent med bøkenes fantastiske verden, samt den hyggelige nabogutten Rudy, blir tilværelsen mye lettere.

Så en dag må hennes fosterforeldre holde den unge jøden Max skjult i kjelleren sin. Samtidig gjør Liesel det til vane å snike seg inn på ordførerens hjemmebibliotek for å stjele bøker. Nå blir Liesels liv fullt av spenning.

Om filmen:
Filmen Boktyven er basert på boksuksessen med samme navn, skrevet av Mark Zusak. Boka er oversatt til norsk (og også utgitt som lydbok). 

Boktyven forteller historien om et ungt, tysk barns opplevelser av krigsårene. Den skildrer sentrale krigshistoriske hendelser som jødeforfølgelse, bokbrenninger, flyangrep med mer. Dette gjør filmen/boka til et godt redskap for å kunne introdusere og omhandle disse historiske temaene i skolen. Imidlertid, det er en fordel om klassen har en viss mengde forkunnskaper om situasjonen i Tyskland under andre verdenskrig.

Filmen egner seg også svært godt som tidskoloritt fra de tyske krigsårene, da arkitektur, klær, kjøretøyer, skole, interiør og mye annet er veldig forseggjort fra scenografenes side.

I de mest sentrale rollene finner vi veteranene Geoffrey Rush (Shine, Pirates of the Caribbean, Shakespear in Love og Kongens tale) og Emily Watson (Hilary and Jackie, Anna Karenina, War Horse og Breaking the Waves). Disse spiller Liesels fosterforeldre. Hovedrolleinnehaveren selv spilles av unge Sophie Nélisse, født 2000. Dette er hennes tredje spillefilm.

Se filmens trailer her: http://www.filmweb.no/trailere/article1132818.ece?clip=1

Besøk filmens hjemmeside her: http://www.thebookthief.com/

Boktyven har også en offisiell Facebook-side: https://www.facebook.com/TheBookThiefMovie

Filmmusikken er skrevet av (ingen ringere enn) John Williams. Williams har skrevet filmusikk siden 50-tallet, til filmer som Haisommer, Star Wars, Supermann, Indiana Jones, Schindlers liste, Harry Potter og mange, mange andre. Musikken til Boktyven kan høres her: https://soundcloud.com/sony-soundtracks/sets/the-book-thief-ost. ( må søkes opp )Titlene på de ulike sporene gjør det enkelt å knytte dem til de ulike stedene i filmens handling. 

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Gran & Lunner kommune
  • Idé/opplegg: Mer fakta om filmen: https://www.filmweb.no/skolekino/incoming/article1145270.ece#trailerPosition

Om kunstner / utøver / gruppe

Fakta

Originaltittel:The Book Thief
Regi:Brian Percival
Roller:Geoffrey Rush, Emily Watson, Sophie Nélisse, Roger Allam, Heike Makatsch, Kirsten Block
Manus:Markus Zusak, Michael Petroni

Multimedia og vedlegg

Bilder

Boktyven%20norsk%20plakat.jpg
The%20Book%20Thief%20(2013).jpg
Film, Litteratur
Trinn: 9 - 10
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Marta Tuff, tlf 91 78 16 80, e-post: marta.tuff@gran.kommune.no
Programlengde
2 timer og 11 minutter
Maks publikumsantall
165
Arena / rom
Brandbu kino
Merknad
TRØNDERBILENE - TELEFON TRAFIKKONTORET 482 15 594
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Gran & Lunner kommune