Utforsk våre produksjoner og se hva som skjer!

En undertittel kan komme her og være ca denne lengden.

Gå til kommune eller skole

DKS - Gran og Lunner

Gran & Lunner kommune

Postadresse: Hadeland kulturskole., Rådhusveien 39, 2770 Jaren

Besøksadresse: Hovsvegen 2, 2750 Gran

Telefon: 61 33 84 00

Kontaktperson: Marta Tuff, 61338400, 91781680, marta.tuff@gran.kommune.no

Antall produksjoner: 7

  • Alle

Gran bibliotek høsten 2021 - Gran

Litteratur, Trinn: 4
Besøk på biblioteket
Hva er egentlig et bibliotek? Hva kan man låne der? Og hva annet kan man gjøre på biblioteket?Disse spørsmålene vil vi gi svar på når vi ønsker alle kommunens 4. klassinger velkommen til et morsomt og lærerikt besøk på biblioteket.Vi samles i barneavdelingen, der vi snakker om alt fra lånetid til favorittbøker. Det blir en liten quiz, før vi avslutter med høytlesning av en morsom billedbok.Etterpå er det tid for å røre på seg. Barna kan nå fritt gå rundt i biblioteket og se seg om. Kanskje blir det tid til et slag sjakk? Eller hva med å slappe av med en god bok i lesebingen? Trenger noen boktips, er det bare å si fra. Barnebibliotekaren står klar til å hjelpe!
Vi anbefaler at hver elev får velge en bok til en felles bokkasse som klassen tar med seg tilbake til skolen.Vi på biblioteket gleder oss til besøk!

Hadeland Bergverksmuseum høsten 2021 - Lunner

Kulturarv, Trinn: 5
​​​​​​​Bergverkshistorien på Hadeland
På Hadeland har vi en bergverkshistorie som strekker seg minst fire – fem hundre år tilbake i tid. På et besøk til Nysetergruvene vil elevene få et innblikk i omfanget og betydningen denne delen av historien har hatt for lokalsamfunnet. Samtidig vil man få en enkel innføring i den geologiske bakgrunnen for bergverksdriften.Via Kriblemiddelordningen så blir det vist elevarbeider fra elever i 7. klasse fra Harestua skole som en del av formidlingsopplegget til Bergverksmuseet. 

Hadeland Folkemuseum - Hjemstedshistorie høsten 2021 Gran og Lunner

Kulturarv, Trinn: 2
”Mitt hjemsted – Hadeland” - de gamle stuene i friluftsmuseet, sagn og fortellinger fra nærområdet. Elevene får et innblikk i forholdene på en liten hadelandsgård for ca. 200 år siden.Ler mer om Hadeland Folkemuseum her

Hadeland folkemuseum - Natur- og kulturstien høsten 2021 Gran

Kulturarv, Trinn: 3
På tur i det rike kulturlandskapet på Tingelstadhøgda. Oppmøte og start fra hovedporten på Hadeland Folkemuseum. Elevene følger Natur- og Kulturstien langs den gamle Kongevegen, ned til Grinaker stavkirketuft og videre til Klokkerlåven ved Tingelstad kirke. Bussene henter elevene her.

Komposisjon og eventyr høsten 2021 - Lunner

Musikk, Trinn: 1-2
Bli med inn i bukkene Bruses verden! Har du forsøkt å skru av lyden når du ser en film? I så fall har du fått oppleve hvor stor betydning musikken har for både stemning og forståelse. Elevene vil bli kjent med tre ulike strykeinstrumenter; fiolinen, celloen og kontrabassen. Og i løpet av denne timen vil de få et innblikk i komponering, og få oppleve hvordan enkle grep kan fargelegge et eventyr. Så snart kjenningsmelodiene er komponert og tildelt, vil vi følge den minste, mellomste og største bukken Bruse til seters. Bare vi kommer oss forbi trollet...

LYN OG TORDEN 21-22 - Gran og Lunner

Kunstarter i samspill, Trinn: 5
LYN OG TORDEN
Kunstner Inge Lauwers og Musikkprodusent Jonas Raabe skal besøke 5.
trinn på Hadeland. Med turneen “Lyn & Torden” skal vi utforske hva somskjer når lyd og lys-linjer kommer sammen.

Vi tar utgangspunkt i en lyd du hører oftest hver dag; navnet ditt.Med elevenes egne navn skal vi sammen skape lyd og bilder.Dette gjenspeiler hva elevene selv tenker og føler når de hører sitt egetnavn. Elevene tar del i lydinnspilling, illustrasjon, bevegelse til musikk oglive prosjektering.Denne kunstneriske dagen avsluttes med en installasjon av klassens storeklang-biotop med interaktiv prosjektering.

Oppgave for elevene før besøket:
Skriv navnet ditt.Hva betyr navnet ditt ifølge deg?Vær detektiv og spør foreldre, besteforeldre,... hva betyr navnet ditt?Undersøk også på nett hva ditt navn står for og hvor det kommer fra.Dette arket tar du med på dagen!Elever har på seg:
Svart t-shirt (Vreng den gjerne hvis den har print på seg)Rombehov:2 klasseromA. Stort klasserom med prosjektor og pulter i hestesko, med mulighet forformørkelse/gardinerB. Møterom/klasserom for lydopptakKunstnerne blir veldig glade av å bli møtt med en kaffe og en te:)

Prosjekt - "Livets pant" - høst 21 og vår 22- Gran og Lunner med forbehold om finansiering avklares innen 28.juni.

Annet, Trinn: 6
 "Livets pant"”Den Femte Årstid”“Livets pant” tar opp flere kunstneriske uttrykksformer i en ny og kreativ form med samspill innen visuell kunst, musikk og lyd/musikkteknologi og naturarv og bærekraft.“Den Femte Årstid” er en undertittel som åpner for ettertanke rundt bærekraftig liv på denne planeten.Prosjektet er et samspill mellom Hadeland Kulturskole, Den kulturelle skolesekken, lokale profesjonelle utøvere og UKM.Dags verksteder vil bli holdt av tre profesjonelle kunstnere. Inge Lauwers (visuell kunst), Rosamund Brown (musikk) og Jonas Raabe (lydkunst) vil gi elever fra 6. trinn i Gran og Lunner en mulighet til å oppleve, skape og delta i et  intrikat samspill mellom visuell kunst, utøvende musikk og digital lydteknologi.Temaet gjenbruk er utgangspunktet i dagsverkstedet. Årstidene, elementene og følelser gir grunnlaget for at elevene, på dagen skaper sine egne uttrykk i hver kunstform. Vi jobber utelukkende med organiske materialer og klanger som vi låner fra naturen, som livets pant.Dagen settes i gang med et scenisk show som gir en presentasjon av kunstnerne og kunsten deres i  en original og nytenkende form som smelter sammen de forskjellige kunstuttrykkene. Til videre inspirasjon vil kunstnerne presentere eksempler på hvordan moderne digitale verktøy kan skape et unikt samspill med organiske gjenstander og klanger vi har rundt og i oss.Hvordan høres våren ut? Hvordan ser torden ut? Kan vi skape musikk med pinner, jord og kropp? Gruppevis vil elevene så skape sine egne uttrykk i form av lydinnspilling, musikk fremføring, og skulptur/videokunst. Dagen konkluderes med et “kreativt show” som forener de ulike kunstformene og presenteres samlet for alle elevene.
Helgekurs - påmeldingProsjektet vil også tilby to helg verksteder for elever og ungdommer i Gran og Lunner. Her fordyper vi oss i temaene og elevene skaper en produksjon som fremføres under UKM i februar 2022. Helgekursene vil gi mer rom for deltagelse og egenart fra elevene. Hvilken form produksjonen tar utvikles og etableres av deltakerne.
Uttrykksform
Tidspunkt
Åpne filter