Utforsk våre produksjoner og se hva som skjer!

En undertittel kan komme her og være ca denne lengden.

Gå til kommune eller skole

DKS - Gran og Lunner

Gran & Lunner kommune

Postadresse: Hadeland kulturskole., Rådhusveien 39, 2770 Jaren

Besøksadresse: Hovsvegen 2, 2750 Gran

Telefon: 61 33 84 00

Kontaktperson: Marta Tuff, 61338400, 91781680, marta.tuff@gran.kommune.no

Antall produksjoner: 8

  • Alle
  • Grunnskole

Bronsebukkene/ Vestbyfunnene våren 2021-Gran,Lunner og Jevnaker

Kulturarv, Trinn: 4
Bronsealderfunnet «Vestbyfunnet» i Lunner kommune er ett av Norges største og merkeligste bronsefunn. Under våronna på småbruket Vestby på Grindvoll i 1924 hang det plutselig en halsring av bronse bak på plogen! Våren etter fant bla. den 11 år gamle jenta Ragna Berg flere bronsegjenstander; nedi jorda lå det en halsring til. Pent plassert inni denne ringen lå det mange bronseperler og en bronsenål. Og under alt dette; to små, unike bronsebukker. For en skatt å finne!»I løpet av vandrespillet blir du tatt med tilbake til Grindvoll, anno 500 år f.v.t. Der møter du selveste høvdingen, store og små jegere og ungjenter fra Leikvinstammen, den mystisk Volven på hellig grunn, og du får være med Ragna og familien hennes under våronna i 1925 og “finne” bronseskatten.OPPSETT (justert for 2021)Alle ankommer Løken skole med buss og blir hentet på Westernsletta.
1. PULJE 19.05.21Fredheim, Grymyr, Sanne Trintom  (67 elever)09.15:Ankomst Løken skole. Kort orientering, deling i to grupper Gruppe 1: 09.20 Info om bronsealderen mm. Gruppe 2: Aktiviteter ved Løken skole
2. PULJE 19.05.21
Harestua og Grua deltar (56 elever)Gruppe 1: 10.50 Info om bronsealder mm.Gruppe 2: 10.50 Aktiviteter v. Løken skole mm.
3. PULJE 19.05.21Bergerbakken skole (42 elever deltar)11.30 Ankomst Løken. Kort orientering, deling i to grupper.Gruppe 1: 11.35 Info om bronsealder mm.Gruppe 2: 11.35 Aktiviteter v. Løken skole mm.

1. PULJE 20.05.21Bjoneroa og Brandbu barneskole deltar (44 elever)09:15 Ankomst Løken skole Kort orientering, deling i to grupperGruppe 1: 09.20 Info om bronsealder m.mGruppe 2: 09.20 Aktiviteter v. Løken skole m.m.
2. PULJE 20.05.21
Moen, Jaren og Toso deltar (75 elever)10.45 Ankomst Løken skole. Kort orientering, deling i to grupper.Gruppe 1: 10.50 Info om bronsealder mm.Gruppe 2: 10.50 Aktiviteter v. Løken skole mm.
3. pulje 20.05.21Lunner barneskole (41 elever deltar)11.30 Ankomst Løken. Kort orientering, deling i to grupper.Gruppe 1: 11.35 Info om bronsealder mm.Gruppe 2: 11.35 Aktiviteter v. Løken skole mm

Granavollen, Pilegrimssenteret og Glasslåven våren 2021 - Gran og Lunner

Kulturarv, Trinn: 6
Tekst fra respektive hjemmesider:
GLASSLÅVENPRODUKSJONS- OG VISNINGSSTED FOR PROFESJONELL KUNSTGlasslåven kunstsenter ligger på Granavollen på Hadeland og åpnet våren 2016. Den monumentale låven fra 1880-tallet er de siste årene restaurert og ombygd etter økologiske prinsipper. Den har blitt et pilotbygg der områdets bærekraft gjennom generasjoner har inspirert til framtidsrettede, miljøvennlige byggemetoder. Stall, høyloft og potetkjeller er erstattet med galleri, produksjons- og visningsrom, glasshytte og verksteder for fast og prosjektbasert leie. Kunstsenteret skal være et drivhus for høy kvalitet og profesjonalitet. Blant kunstnerne finner vi to markante nestorer i norsk kunsthåndverk; glasskunstner Ulla-Mari Brantenberg og smykkekunstner Toril Bjorg. Flere billedkunstnere, forfattere og en danser/koreograf er også blant de som har sitt daglige arbeidsted på Glasslåven.PiILEGRIMSENTERET GRANAVOLLENPilegrimssenter Granavollen formidler informasjon og veiledning om pilegrimsvandring, arrangerer vandringer, og bidrar til utvikling av veien og vandringen i vår region.PilegrimsledenPilegrimsleden i Norge er merkede turveier basert på tradisjonen om å dra på pilegrimsvandring. Leden bindes sammen av blant annet en rekke spennende natur- og kulturminner med tilknytning til middelalderen, og minner knyttet til Olavstradisjonen.SØSTERKIRKENESøsterkirkene på Gran er to steinkirker fra middelalderen plassert side ved side på Granavollen i Gran på Hadeland i Oppland fylke. Den største kirken heter Nikolaikirken, og var fylkeskirke for Hadeland. Den er bygget før 1200 og har 250 plasser. Den mindre kirken heter Mariakirken, og var trolig kirke for sognet Gran. Mariakirken er bygget før 1150 og er en langkirke med romanske og gotiske stiltrekk med plass til rundt 150 mennesker.

Hadeland folkemuseum - Arkitektur og lokal byggeskikk våren 2021- Gran og Lunner- flyttes til senere gr. corona- nye datoer kommer etter påske

Kulturarv, Trinn: 8
Randsfjordmuseene v/avd. Hadeland Folkemuseum sammen med Kulturkontoret i Lunner og Gran har utviklet et opplegg for De kulturelle skolesekken. Innhold er norsk stilhistorie med vekt på lokale forhold, omvisning, og visning av håndtverksteknikker i tre.

Midt i blinken våren 2021 Gran og Lunner

Visuell kunst, Trinn: 6
Introduksjon
Midt i blinken - Er et fotoverksted for mellomtrinnet der elevene få en skoledag
med fotoglede hvor de lærer å bli kreative fotografer med mobil eller nettbrett.

Innhold
Med utgangspunkt i temaet IDENTITET skal elevene lære om komposisjon og lære
tips og triks for å bli en god fotograf. De får en god innføring i tematikken, får se
eksempler for så å aktiviseres med morsomme og kreative fotooppgaver.
Verkstedet varer 4 skoletimer. Elevene må ha med seg fulladet mobiltelefon eller
bruke skolens nettbrett. Gjennom oppgavene skal elevene trene opp blikket til å se
motiver, og lære om perspektiv, kontrast, balanse, luft og linjer.
Sara Tanderø er fotokunstner og har lang erfaring i å holde kunstverksteder for barn.
Hun har stilt ut bildene sine nasjonalt og internasjonalt, og fått støtte av Kulturrådet.
For mer informasjon kontakt Sara Tanderø på kunstspirene@gmail.com

Allsangstund forsommeren 2021 på omsorgsenhetene

Musikk, Trinn: Voksne
Allsang med Inger Greftegreff Frydelund og Inger Jorstad.

Damekoret HIKK vår 2021 på omsorgsenhetene

Musikk, Trinn: Voksne
Damekoret HIKK er et lystig lite damekor som synger alle slags sanger og trives godt sammen. De øver hver uke på Trintom på  og gleder seg til å komme å synge for dere.

Hadeland folkemuseum - våren 2021 - foredrag på omsorgsenhetene-avlyses i mars - flyttes til et senere tidspunkt

Kulturarv, Trinn: Voksne
Hadeland folkemuseum kommer til omsorgsenhetene.
HISTORISK VORSPIEL: en uformell historietime der vi følger Hadelands mektige historie, fra mjød til mikrobryggeriAlkohol har vært med oss siden tidenes morgen. Dersom du trodde mjød var noe vikingene drev med, må du tro om igjen. På Historiske vorspiel har vi satt oss fore å fortelle hele Hadelands spennende historie, gjennom alkoholen. På Historiske vorspiel får du servert Hadelandregionens historiske høydepunkter på 45 uformelle og morsomme minutter. Vi byr på vikingkonger, den mørke middelalderen, forbudstid, bryggerihistorie, hjemmebrenning, mikrobryggeri og selvfølgelig akevittens far, Christopher Hammer, drikkeviser og bygdesagn fra Hadelands bryggerier.​​​​​​​

Hadeland kulturskole - elevkonserter skoleåret våren 2021 på omsorgsenhetene

Musikk, Trinn: Voksne
Elever fra Hadeland kulturskole kommer med sine lærere og spiller og/eller synger for dere.
Detaljer om hvem som kommer hvor og tidspunkt kommer august/september.
Litt om kulturskolen:Hadeland kulturskole er en interkommunal kulturskole for Gran og Lunner kommuner med ca. 400 elevplasser og 23 ansatte.Vi gir undervisningstilbud til barn og unge ved kulturskolen på Granvang i Gran, og ved de aller fleste grunnskolene i Gran og Lunner kommuner.Kulturskolen samarbeider nært med korpsene og teatergruppene, og har undervisning i musikk, drama, visuelle kunstfag, og teknologi, musikk og media.Kulturskolen samarbeider også med grunnskolene om et undervisningsopplegg kalt Kulturskoletimen i Lunner kommune. Her reiser kulturskolens lærere rundt på skolene og gir undervisning i musikk, teater og kunst i samarbeid med lærerne i grunnskolen. Kulturskolen er arrangør av Ungdommens kulturmønstring (UKM) for Gran og Lunner. I 2015 - 17 arrangerte vi også UKM fylkesfestivalen i Oppland på Hadeland. Dette var et samarbeid mellom Oppland fylkeskommune, Jevnaker kommune, Hadeland videregående skole og Gran kommune/Hadeland kulturskole. 
Uttrykksform
Målgruppe
Tidspunkt
Åpne filter